Használati útmutató

Lapozza végig a használati útmutatót és a szolgáltatások megismerése érdekében.
Ha nem talál választ a kérdésére, forduljon hozzánk bizalommal.

Lakó kezelési útmutató

Portálunkra három egyszerű lépésben regisztrálhatja magát társasházi ingatlantulajdonosként:


  • 1. Elsőként arra kérjük, hogy adja meg nevét és e-mail címét, majd azt a jelszót, amelyet később használni szeretne az oldalra történő visszatéréskor. Kérjük, figyeljen arra, hogy új jelszavát 6-15 karakterben határozza meg!

  • 2. Második lépésben ingatlanját kell kiválasztania. Ehhez először a legördülő menüből jelölje ki városát, majd társasházát, végül pedig ingatlanját. A több tulajdonossal rendelkező ingatlanokba valamennyi tulajdonos bejelentkezhet. A tulajdonosok számát sorszámmal jelölve láthatja a legördülő menüben.

  • 3. A regisztráció utolsó szakaszában kérjük, ellenőrizze korábban megadott adatai helyességét, majd fogadja el nyilatkozatunkat, amennyiben egyetértt az abban foglaltakkal. Utóbbi lépés a lakóközösség biztonsága miatt szükséges, így ugyanis kizárólag a lakások valódi tulajdonosai regisztráljanak oldalunkon.


FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A HONLAPRA CSAK INGATLANTULAJDONOSOK REGISZTRÁLHATNAK!
AZ ILLETÉKTELEN REGISZTRÁCIÓ PEDIG MINDEN ESETBEN JOGI KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR!
Fontos tudnia, hogy oldalunkra csak a már bejegyzett társasházak lakástulajdonosai regisztrálhatnak, azt követően, hogy az épület közös képviselője felvezette portálunkra a társasház albetéteit. Az egy társasházban több ingatlannal (pl. egy lakással és garázssal is) rendelkező tulajdonosoktól azt kérjük, egyelőre még csak egyetlen helységükbe regisztráljanak. Az érintetteknek a jövő év elejétől lesz lehetőségük valamennyi ingatlanjukat felvenni. Azon ügyfeleink, akik több társasházban rendelkeznek külön ingatlannal, társasházanként külön e-mail címmel kell, hogy regisztráljanak.

Felhasználóink a regisztrációt követően egy aktiváló linket kapnak e-mail címükre, először kizárólag erre kattintva léphetne be az oldalra. Amennyiben bejövő levelei között nem találja a sikeres regisztrációról tájékoztató levelünket, kérjük ellenőrizze Spam postafiókját is. Abban az esetben, ha itt sem ért utol levelünk, illetve amennyiben hibát észlel az aktiváció közben kérjük, írjon nekünk az címre.

Fiókja aktiválását követően a regisztrácikor megadott e-mail címével és jelszavával térhet vissza társasháza internetes oldalára.

Abban az esetben, ha nem emlékszik, fiókjához milyen jelszót állított be, kérjük, válassza az Elfelejtett jelszó gombot az oldal jobb felső sarkában, a bejelentkezés modulban. Kérjük, ttt adja meg e-mail címét és mi kiküldjük Önnek a jelszó viszsa állításhoz szükséges adatokat.
Amennyiben elakadt, vagy hibát talál kérjük, írjon nekünk az címre!

Oldalunkon használt jelszavát bármikor módosíthatja a bejelentkezést követően. Ehhez a belépést követően nyissa meg a Profil menüt, ott pedig válassza a jelszó módosítását.
Kérjük, ügyeljen arra, hogy új jelszavát is 6-15 karakterben határozza meg!

Az aktiválást követően rendszerünk elsőként profilját állíthatja meg.
Ebben a menüpontban azokat az információkat, amelyeket a társasház többi tulajdonosával, valamint közös képviselőjével is meg kíván osztani. A szerkesztés közben neve alatt megjelenő legördülő menüben választhatja ki, társasházában milyen minőségében képviseli lakóközösségét. A profil beállítása közben egyetlen mező kitöltése sem kötelező!

Ebben a menüpontban találhatja a társasházára vonatkozó alapvető információkat. Egyebek mellett lakóközössége számlavezető bankjának, vagy biztosítójának nevét és elérhetőségeit. Az adatokat közös képviselője szerkeszti, amennyiben a társasházát érintő további adatokra lenne szüksége kérjük, kérje ingatlankezelőjétől.

Az itt található táblázat tartalmazza a társasház lakásainak és helységeinek felsorolását, amelyből az is kiderül, mely tulajdonostársai használják már rendszerünket.

Társasháza üzenőfalán egyszerre oszthatja meg gondolatait lakóközössége minden tagjával és közös képviselőjével. Kérjük, hozzászólásaiban kerülje a sértő kifejezéseket. Az üzenőfal moderálása a közös képviselők hatásköre, az Asszisztens csomagot megrendelő társasházak esetében ugyanakkor magunkra vállaljuk ezt a feladatot.

Közös képviselője ebben a menüpontban teszi hozzáférhetővé társasháza működésének dokumentációját.
Ennek megfelelően itt válhat elérhetővé például társasháza alapító okirata, szervezeti-működési szabályzata (szmsz), de természetesen a közgyűlések jegyzőkönyvei, jelenléti ívei, vagy felújítások esetén azok iratai, fényképei, illetve az épület különböző tervrajzai is ide kerülnek fel. A közös képviselő által létrehozott mappákat zöld színnel láthatja, azokra klikkelve pedig megjelennek az abban található fájlok és képek.
A megtekintés gomb használatával azonnal is bepillantást nyerhet bizonyos fájlokba, míg a letöltés ikonnal saját számítógépére mentheti a társasházi iratokat.

Fényképgalériát közös képviselője, illetve Ön is létrehozhat az oldalon. Saját fényképeit a profiljában található galéria megnyitásával oszthatja meg lakóközösségével. Elsőként egy mappát kell létrehoznia, amelybe később feltöltheti fényképeit. A fényképek feltöltéséhez válassza az erre szolgáló gombot, majd az új oldalon kattintson a fénykép hozzáadására szolgáló keretbe. Profilképét profilja szerkesztése közben tudja meghatározni.

A Mérőórák menüpontban azok a tulajdonosok adhatják meg merőállásaikat, akiknek közös képviselőjük felé kell elszámolniuk bizonyos típusú fogyasztásaik után. Elég egyszer megadnia egy órája nevét és gyári számát, rendszerünk ugyanis megjegyzi azt, így később elég csak a megadott név alapján kiválasztania az órát és megadnia aktuális új állását! Az óra nevét csak Ön láthatja és azokban az esetekben nyújthat segítséget, ha egy típusú mérőből több is található lakásában. Pl.: konyhai hidegvíz és fürdőszobai hidegív. Közös képviselője az órák gyári száma alapján tájékozódik. Rendszerünkben azután adhatja le jelentéseit, miután közös képviselője beállította, milyen típusú órák adataira van szüksége társasházában.

Ebben a menüpontban találhatja leírásainkat a társasházi élet szereplőiről, fogalmairól és legjellemzőbb szituációiról. A cikkek tartalmát egy-egy gombra kattintva érheti el. Cikkeink folyamatosan frissülnek, az Önök észrevételei alapján is.!

Ezen a felületen teheti fel a társasházi életet érintő kérdéseit. A válaszadásban a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSSZ) több évtizedes tapasztalattal rendelkező, független szakemberei segítenek.Üzletpolitikánk alapvetését betartva közös képviselők leváltásához, cseréjéhez tanácsokat nem biztosítunk. Minden egyéb probléma megoldásában ugyanakkor szívesen segítséget nyújtunk!Feltett kérdéseire az itt megadott e-mail címre reagálva válaszunk.

Itt találhatja jogszabálygyűjteményünket. Az első oszlopban a törvény, vagy rendelet neve, a másodikban a hatálybalépés, míg a harmadikban az utolsó módosítás dátuma szerepel.
A jogszabályokra kattintva rövid ismertetőnekt olvashatja, a teljes törvény-, illetve rendeletszöveget pedig a Jogtár oldalára irányítva böngészheti.

STRANG nevű hírcsatornánkban a társasházakat érintő aktuális információk áramlanak. Kíváncsi valamira, téma ötlete van? Ne habozzon, ossza meg velünk az címen, miről olvasna részletesen!

Kapcsolat felvétel

Kihagytunk valamit, javaslata vagy más észrevétele van?
Kérjük írjon nekünk az info@kozosugyek.hu címre!