További Kisokos bejegyzések

Társasházi szerződések

A társasház nevében mindig a közös képviselő köt szerződést. A közös képviselő a tulajdonosok megkérdezése nélkül járhat el a társasház napi életét érintő kérdésekben, így például a különböző szolgáltatások, karbantartások megrendelésében. Minden más kérdésben a közgyűlés utasítása, vagy megbízása alapján kell eljárnia.
A szerződés teljesítését a közös képviselő, vagy az általa megbízott szakértő, például műszaki ellenőr ellenőrzi és írja alá a teljesítési igazolásokban. Az általuk elfogadott számlákat a társasház köteles kiegyenlíteni. A számvizsgáló bizottság kifogása nem akadályozhatja meg a számla kifizetését. A számvizsgáló bizottságnak a kritikus esetekben közgyűlést kell összehívnia a felmerült aggályok rendezésére.
A számvizsgáló bizottság azért nem tudja megakadályozni a számlák kifizetését, mert tagjai nem minősülnek szakértőknek, ráadásul anyagi felelősséggel sem tartoznak a társasháznak.
A társasházak akár komoly kártérítést is fizethetnek, ha a közös képviselő és a megbízott szakértő véleménye ellenére megtagadja az elvégzett munka kifizetését.

href="mailto:info@kozosugyek.hu">info@kozosugyek.hucímre!

Úgy véli hogy kihagytunk valamit vagy javításra szorul? Írjon nekünk címre!
Módosítva:2017. 11. 13. 15:11
Létrehozva: 2017. 11. 09. 16:27